Overlay
opustite se

Što čitati na godišnjem? Neliječena knjigoholičarka Maja Žunić preporučila nam je tri naslova te objasnila zašto će nam biti najbolje društvo na plaži

Piše T.S.M.
Foto Maja Žunić
22. srpnja 2021. - 12:21

“So many books, so little time”, rekao je jednom Frank Zappa, a mi se tužno slažemo s njim, svakog radnog dana kad od obaveza ne stignemo zaroniti u dobru knjigu i na trenutak zaboraviti svakodnevne muke i probleme. Srećom, postoji nešto što se zove godišnji odmor, pojava koja ne dolazi dovoljno često i ne traje dovoljno dugo, ali ipak je prilika za provesti dodatne lijepe trenutke uz dobru knjigu. Kako dobrih preporuka za čitanje nikad nije dovoljno, od domaćih book blogera zatražili smo nekoliko prijedloga za ljetno štivo. Nadamo se da će vam uljepšati trenutke ljetne dokolice. Makar ne otputovali nigdje, jer, kako je rekao Stephen King: "Knjige su prenosiva čarolija".ili smo nekoliko prijedloga za ljetno štivo. Nadamo se da će vam uljepšati trenutke ljetne dokolice. Makar ne otputovali nigdje, jer, kako je rekao Stephen King: "Knjige su prenosiva čarolija".

U ovom nastavku serijala ''S knjigom na plažu" prenosimo vam tri preporuke koje nam je dala Maja Žunić, zaljubljenica u pisanu riječ koja od 2015. vodi knjiški blog Život knjigoholičarke. Pa evo što nam predlaže za čitanje na godišnjem odmoru.

„Okoštalo srce“ - Colleen Hoover



Beyah je djevojka koja živi na rubu društva s majkom ovisnicom. Jednog dana ju pronalazi mrtvu prisiljena je potražiti pomoć oca koji je za nju tek stranac. Kada je već prihvatila da mora doći kod njega odlučila je ljeto provesti u miru, ali sudbina opet upliće svoje prste. Upoznaje Samsona, dečka iz bogate obitelji. Sve suprotno od onog što je ona. Nije ni slutila da će joj to ljeto zauvijek promijeniti život.

"Draga Emmie Blue" – Lia Louis

„Draga Emmie Blue“ je idealan roman za čitanje na plaži. Emmie je mislila kako će je Lucas napokon poljubiti, možda i zaprositi, ali onda se dogodio šok. Lucas, njezin najbolji prijatelj i osoba kojoj je poklonila svoje srce, ženi se drugom djevojkom, a od nje želi da mu bude vjenčana kuma. Emmie je dugo potajno zaljubljena u Lucasa i očekivala je da i on osjeća isto. No što ako Lucas uopće nije prava osoba za nju nego netko na koga nikada nije obraćala pažnju?

"Kubanska afera" - Priscilla Oliveras

„Kubanska afera“ će vas nasmijati i zagrijati srca čitatelja a ujedno i podsjetiti na to da je obitelj najvažnija. Kada je njezin dečko iznevjeri i ne pojavi se na obiteljskom okupljanju, Sara Vance odluči učiniti nešto neuobičajeno. Osjećala se poput crne ovce u obitelji jer nije imala savršene veze kao njezini brat i sestra. Angažira Luisa Navarra, vatrogasnog bolničara i glavnog ronioca kubanskog podrijetla da glumi njezinog zaručnika. Luis i Sara izmisle priču o svojoj vezi i sudjeluju u raznim obiteljskim okupljanjima. No što kada se u taj „dogovor“ umiješa ljubav? Sara i Louis će se naći na kušnji i morat će donijeti odluku hoće li njihova veza postati ona prava ili ne.

Pratite Stil i na Instagramu!

16. travanj 2024 14:16