Overlay
markov izbor

Pripremite osvježenje i grickalice, imamo odlične prijedloge za gledanje: ove nove serije s puno potencijala jedva čekamo početi pratiti!

Piše Marko Njegić
Foto Shutterstock
22. veljače 2021. - 18:58

U lov na TV publiku upravo su krenule nove serije "Equalizer", "Clarice", "The Luminaries", "The Crew", "Young Rock", "Behind Her Eyes"..., ali to, naravno, nije sve. Do kraja veljače i polovice ožujka slijedi nova serijska žetva, uključujući i nastavak svemirske drame "For All Mankind 2" i ostatak desete sezone zombijevskog horora "Živih mrtvaca". Vremena je malo, a serija puno, stoga izdvajamo četiri koje, prema dostupnim materijalima (pedigre, sinopsisi, ekipa, foršpani), imaju potencijala biti interesantne i(li) gledane.

image
'Tribes Of Europe'


TRIBES OF EUROPE (Netfix, 19. veljače)
Netflix je već imao uspjeha s njemačkim serijama kao što su "Dark" i friška "Equinox", a njihovim tragom mogla bi poći i "Tribes Of Europe". Šestodijelna SF serija ima (post)apokaliptičnu premisu: nakon misteriozne globalne katastrofe iz ruševina Europe uzdigla su se nova zaraćena plemena koja se bore za prevlast. Vrijeme radnje serije je 2074., ali kreator je dobio inspiraciju nakon Brexita, tj. odluke da se Velika Britanija odvoji od Europe. Dakle, "Tribes Of Europe" tipuju biti žanrovska i politička televizija, a posebna je zanimljivost da se serija krajem 2019. snimala i u Hrvatskoj koja je glumila distopijsku Europu, konkretno na Petrovoj gori i u širem diijelu Banovine, godinu dana kasnije razorene potresom.

image
'Superman and Lois'


SUPERMAN AND LOIS (CW, 23. veljače)
Nema samo Disney+ superjunake ove zime, ima ih i CW, a 23. veljače na male ekrane dovodi najpoznatijeg i najjačeg od svih – Supermana. Čovjek od čelika u tumačenju Tylera Hoechlina pojavljivao se kao sporedni lik u serijama tzv. "Arrow-versea" ("Supergirl", "Flash", "Batwoman", "Legends Of Tomorrow" i, naravno, "Arrow"). Sada je dobio vlastitu, 15. dijelnu seriju izazovne priče. Nakon dugogodišnjeg spašavanja svijeta, Clark Kent/Superman je spreman za najzahtjevniju ulogu u životu – biti roditelj s novinarkom Lois Lane (Elizabeth Tulloch). Superman i Lois će nastojati biti najbolji roditelji i istovremeno pokušati balansirati posao, odnosno njegove supermoći.

image
'Sky Rojo'


SKY ROJO (Netflix, 19. ožujka)
Nova španjolska serija kreatora popularne "La Casa de Papel" Álexa Pine i Esthera Martíneza Lobata. Pina i njegov scenaristički partner nisu se baš proslavili sa sapuničastom trilerskom serijom "White Lines", ali "Sky Rojo" se čini kao povratak na stare akcijske staze, uz neke dobrodošlo nove momente. Primjerice, osmodijelna serija će trajati 25 minuta po epizodi tako da balun sapunice brzo pukne ako se formira i da slučajno ne bi dolazilo do rastezanja priče. A priča govori o trima egzotičnim plesačicama koje se daju u bijeg do slobode dok im se za petama nalazi svodnik sa svojim posilnima. Zvuči kao svjevrsni spoj filmova "Thelma i Louise" i "Rasturi Me" na španjolski način.

image
'The Falcon and the Winter Soldier'


THE FALCON AND THE WINTER SOLDIER (Disney+, 19. ožujka)
Zadnja epizoda serije "WandaVision" bit će emitirana 5. ožujka, ali fanovi Marvelovih superjunaka neće trebati dugo čekati do iduće porcije superjunačenja. Koncem ožujka stiže dvojac The Falcon i Winter Soldier u šestodijelnoj seriji koja njihovo ime nosi, a protegnut će se s emitiranjem do 23. travnja. Ove superheroje smo upoznali kao prijatelje Kapetana Amerike u Marvelovim filmskim blockbusterima, gdje su bili dio ekipe Osvetnika, rijetko u prvom planu. Serija to mijenja i ujedinjuje ih u tim, tj. pretvara u partnere koji će rječkati i spašavati svijet. Friški foršpan sa "Superbowla" pokazuje da "The Falcon and the Winter Soldier" tipuje biti Marvelov odgovor na film "Hobbs&Shaw" – spoj zabavne akcije i "buddy" komedije.

22. listopad 2021 01:01