Overlay
Do kraja listopada

Predstave, besplatne radionice, izložbe... Zahvaljujući programu Doma Mladih, više se ne možete požaliti da vam je u Splitu dosadno

Piše PSD
Foto Dom mladih
21. listopada 2021. - 12:53

Nakon ovoga stvarno više ne možete reći da se u Splitu nema što raditi! Do kraja listopada u Domu mladih možete se prijaviti na niz radionica – od kreiranja vlastite društvene igre do tečaja pletenja, a sve su besplatne. Također će vas na istoj lokaciji dočekati nekoliko zanimljivih izložbi, a za ljubitelje kazališta krajem mjeseca održat će se i predstava PlayDrame u dva termina.

Danas u Razredu Doma mladih počinje dvodnevna Kustoska škola, program izvaninstitucionalne edukacije koji ima za cilj educirati mlade povjesničare/ke umjetnosti, umjetnike/ce te druge zainteresirane kulturne djelatnike/ce u svrhu njihova osposobljavanja za stvaranje novih i inovativnih kustoskih programa u gradu Splitu i šire. Međunarodni tim umjetnika/ca i kustosa/ica sudionicima, svake godine s drugom temom, daje uvid u kustoske prakse iz različitih europskih perspektiva, upoznaje ih s načinima rada u specifičnoj odabranoj temi te im pruža osnovu za međunarodnu kulturnu suradnju. Predavačice su Adela Jušić, Glorija Lizde, Tijana Okić, Petra Šarin, a sudjelovanje je besplatno.

image
Dom mladih

Do kraja listopada na programu je još nekoliko radionica i sve su besplatne. Danas će se održati radionica pletenja, potom 27.10. radionica facepainting halloween i 28.10. radionica origami halloween. Sve radionice kreću u 20h u Klubu Kocka, a prijava je potrebna putem inboxa Facebook stranice UBIJMO DOSADU.

Osim toga, Platforma Doma mladih nastavlja s organizacijom besplatnih radionica za mlade do 25 godina, a trenutno su aktualne plesne radionice i DIGI radionice. Plesne radionice (24. i 31.10.) vode profesionalni plesači Vedrana Grčić i Duje Dorotić, a fokusiraju se na street dance tj. house i hip hop. 

image
Dom mladih

U novom ciklusu DIGI radionica koje startaju 26.10., pod vodstvom Veljka Popovića, sudionici će imat priliku naučiti kako izraditi originalnu društvenu igru uz korištenje tehnologije proširene stvarnosti. Radionice se provode online, u sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija.

Tijekom vikenda pozvani ste na predavanje “Hrvatski plesni modernizam” Maje Đurinović, zaposlene na Kazališnom odsjeku Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u zvanju izvanrednog profesora. Predavanje, s projekcijom arhivskih foto i video materijala, će se održati u subotu i nedjelju, 23.10. i 24.10. u prostoru Razred. Predavanje je besplatno, a rezervacije mjesta obvezne su putem maila plesnaudrugatiramola@gmail.com.

image
Dom mladih

U ponedjeljak 25.10., u Galeriji kluba Kocka ne propustite otvorenje izložbe fotografkinje Glorije Lizde "Postajanje: mitovi o ženskosti". Polazeći od maksime Simone de Beauvoir "Ženom se ne rađa. Ženom se postaje." Glorija Lizde ovom izložbom preispituje pojmove ženskog i ženstvenog kroz inscenirane fotografije koje se temelje na društveno prihvaćenim mitovima, legendama i općenitim vjerovanjima o tome tko, odnosno, što je žena.

image
Dom mladih

Kazalište PlayDrama izvest će 27. i 30. listopada još dvije izvedbe predstave "Sretna ne bila" Ivane Vuković u režiji Helene Petković. Tri mlade splitske glumice, koje su ujedno i koautorice teksta, uz humor provlače i ozbiljna pitanja iz života dalmatinskih cura, žena i matera. Igraju: Petra Kovačić Botić, Ana Uršula Najev i Ana Marija Veselčić.

20. travanj 2024 05:16