Overlay
video-tura

Njujorški stan Else Hosk pun je sjajnih ideja vrijednih kopiranja: zavirite u dom slavne manekenke čija je snimka oduševila i Instagram i stručnjake

Piše Stil
Foto Matteo Chinellato/AFP
30. listopada 2020. - 13:00

Da se Elsa Hosk zna lijepo odjenuti i dobro pozirati odavno je poznato svima koji joj barem tu i tamo "poćire" na Instagram, a sad znamo i da ima smisla za uređenje interijera. Kao i da zna kako u pravom trenutku povući pravi potez.

O čemu se radi? Manekenka je nedavno na svom Instagramu objavila video-turu po svom njujorškom stanu, a snimka je postala hit. Do sad ju je vidjelo preko 700 tisuća ljudi, na što je Elsa, koju na IG-u prati preko 6 milijuna obožavatelja, vjerojatno i ciljala: stan je, naime, upravo stavila u prodaju preko prestižne agencije Molin, nakon što ga je pune dvije godine uređivala u suradnji s tvrtkom Alveary Architecture.

No ovaj nas video može poučiti još koječemu. Pogledate li pažljivo, primijetit ćete da je stan, inače smješten u povijesnoj zgradi u Cast Iron Historic Districtu slavne četvrti Soho, vrlo zanimljivo i znalački uređen. Priznanje joj je odao i Architecture Degist koji mu je posvetio nekoliko stranica u listopadskom izdanju. Pa evo koje sve stvari u Elsinom stanju zavređuju pohvalu (i kopiranje).

1. Donja etaža je gotovo bez pregrada, a prostor je uz pomoć namještaja, sagova, rasvjete i ukrasa organiziran u više malih cjelina.

2. Podovi su od izbijeljenih drvenih dasaka, baš kao što je običaj u Elsinoj rodnoj Danskoj, a zidovi su ogoljeni do cigle, što predstavlja lijep kontrast svijetlim podovima.

3. Kuhinjom dominira mramorna radna površina, dok su ormarići u prirodnoj boji drva, a kombinacija tih boja i tekstura stvara prirodno, domaće ozračje.

4. Police u dnevnom prostoru su otvorene, baš kak je trenutno moderno, a takvim je odabirom pojačan dojam prostranosti koji se željelo dobiti rušenjem preghradnih zidova.

5. Spavaća soba nalazi se na galeriji iznad kuhinje, na čeličnoj konstrukciji i  djeluje vrlo udobno, poput utočišta u koje se jedva čekamo uvući, a uređena je pažljivim slaganjem različitih tekstura, materijala i boja za skladan i umirujuć dojam.

19. travanj 2024 04:15