Overlay
ljeto u dobrom ritmu

Ništa ne može zamijeniti osjećaj lakoće postojanja kakav možete doživjeti na glazbenom festivalu! Izdvojili smo najbolje od onih koji su pred nama, nemojte ih propustiti!

Piše Gabrijela Radanović
Foto Shutterstock
28. srpnja 2022. - 17:40

Nemojte si dozvoliti ljeto bez festivala. Možda zvuči pretenciozno, možda je postojao bolji način da pristupimo nabrajanju festivalskih događanja u Hrvatskoj, ali nema smisla okolišati jer smo već 'duboko' u srpnju. Nikakav koncert ili cjelodnevno događanje u vašem gradu ne može zamijeniti osjećaj lakoće postojanja kakav možete doživjeti samo na festivalu, kada vam je jedina briga hrana i piće, još ako uspijete izbjeći crvenilo od sunca vašoj sreći nema kraja. Svi oni koji nisu mogli shvatiti što mlade iz cijelog svijeta motivira za dolazak na Ultra Europe festivalu, vjerujemo da takvi pojedinci ili nikada nisu bili na festivalu, ili su duboko u sebi zatomili ljepotu takvog iskustva.

Srećom, u Hrvatskoj već odavno možemo birati festivalska događanja na kojima se možemo umarati od plesanja i puniti se samo pozitivnom energijom koja nas drži do idućeg ljeta.

Jedan od takvih je festival "Graffiti na Gradele" koji će se održati od 29. do 30. srpnja u Bolu na Braču. Riječ je o fantastičnom art festivalu koji je u deset godina svog održavanja postao nezaobilazna postaja najboljim svjetskim graffiti umjetnicima i muralistima. Dnevni program festivala sastoji se od crtanja murala, graffiti radionice, radionice plesa na svili, ples, kvizove, filmske projekcije te brojne druge aktivnosti, dok će se sjajni večernji koncerti održavati u bolskom 585 Clubu. Provjerite odličan lineup na festivalskoj Facebook stranici.

S otoka sada idemo u Zagoru na Magic Time Vinyl Festival u Imotskom, koji će se održati posljednje tri srpanjske noći. Taj festival nikako ne smijemo izostaviti s popisa događaja. Vjerujte, bit će vam žao ako to propustite. Riječ je o jedinstvenom događaju na ovim prostorima na kojem se isključivo pušta glazba s ploča. Ideja festivala je dva dana okupiti ljubitelje gramofonskih ploča i DJ-e te predstaviti glazbu koja je skoro pa zaboravljena. Samo mjesto održavanja festivala također ima onaj magični moment jer će vaše bose noge opustit livade uz rijeku Vrljiku, nadomak žubora starih mlinica i legendarne Perinuše.

Sada se ponovo selimo na obalu i to u neizostavnu festivalsku destinaciju - Tisno. U sklopu Garden festivala održava se nekoliko događanja, tako i Sunce Beat festival na kojem će se plesati od 21. do 28. srpnja u prekrasnoj uvali. Ne morate plesati, možete se izležavati u plićaku uz ritam underground Housea, Disca, Techna, Soula, R&B-a i Funka. Na tom mjestu ćete čuti kvalitetnu glazbu i doživjeti novu dimenziju odmora, na kojem ćete biti među rijetkim domaćim osobama jer festival masovno posjećuju stranci koji se godinama vraćaju na isto mjesto, a najviše ih je iz Velike Britanije. Ostajemo još malo u Tisnom gdje će se od 1. do 5. rujna održati i poznati Dimensions festival, za koji ne treba posebna najava. Jednostavno, jednom morate biti dio te priče. Barem jednom.

Nikako ne smijemo izostaviti festival Lastovo otok glazbe koji se održava u čarobnoj Uvali Mihajla. Tko zna je li do festivala ili do Lastova, ali se isplati pokušati otkriti zašto je taj festival toliko privlačan. I sami organizatori najavljuju zvjezdano nebo i kristalno čisto more. Scenografija na kojoj će se festival održati od 11. do 14. kolovoza, dovoljan je razlog da se uputite na otok. Ne jamčimo, ali možda čak ostanete bez signala. Pakirajte kufere, jer neki od njih uskoro počinju.

Pratite Stil i na Facebooku te Instagramu!

 

25. travanj 2024 21:53