Overlay
Uz novi imidž

Nakon sjajnog albuma, Miley je opet scenu prodrmala obradom. Pjesma koju smo slušali na ‘repeat‘ dobila je novo ruho, glazbeni svijet je oduševljen

Piše Stil
Foto Profimedia
5. prosinca 2020. - 16:28

Opet je to učinila. Miley Cyrus još je jednom obradom raspametila glazbeni svijet, prodrmala scenu, natjerala nas da pjesmu koju smo prije dvadesetak godina slušali na repeat, opet slušamo na repeat.

Oni koji će ostati iza stava kako je obrada ipak samo obrada, sigurno neće dijeliti naše oduševljenje. Djelomično izazvano novim pjesmama poput "Midnight sky", zapravo cijelim albumom "Plastic Hearts", možda zato i što se još nismo oporavili od šoka da Hannah Montana rastura scenu, ono je prilikom svake nove obrade još izraženije.

"Sweet Jane" Velvet Undergrounda bila nam je dovoljna za nalet novonastalog poštovanja prema Miley Cyrus, 28-godišnjakinji za koju odavno već nitko ne tvrdi da joj je tata zaslužan za karijeru.

Posljednja u nizu obrada na repertoaru, nakon fenomenalne izvedbe "Heart of Glass", pjesma je "Doll parts" grupe Hole, koju je Miley otpjevala jučer u showu Howarda Sterna. Video je već preslušan nekoliko stotina tisuća puta, vjerujemo da je ovu verziju čula i Courtney Love koja je izvodi u originalu, a slušamo je i mi danas. Na repeat.

Okretanje rock glazbi, nakon godina uspješnog i manje uspješnog bavljenja popom, obožavatelji su pozdravili s oduševljenjem. Pišu kako Mileyin glas savršeno pripada žanru, kako joj novi imidž paše bolje od ijednog prije, kako se nadaju da se konačno "pronašla"... 

A upravo ju je eksperimentiranje dovelo do ove faze. Kakva god bila sljedeća, posljednjih par obrada, što god itko o tome mislio, Miley Cyrus je odradila vrhunski. Iako se fanovi žale kako Grammyji ignoriraju njen talent, pjevačica se pohvalila naslovnicom Rolling Stonea i time najbolje zaokružila svoju dosadašnju rock priču.

24. travanj 2024 21:54