Overlay
tražite preporuke?

Na ove su se serije svi navukli: nemate li ideju što gledati, dat će vam je popis najgledanijih naslova u rujnu, pun je hitova koje vrijedi provjeriti

Piše Stil
7. listopada 2020. - 21:24

Što gledati, što gledati, pitanje je to koje si sve češće postavljamo kako vrijeme postaje ružnije i sve nam se manje da izlaziti vani. Preporuke žicamo od prijatelja i poznanika, skoro da ga postavljamo nasumičnim prolaznicima, guglamo, surfamo, pratimo što je najgledanije na Netflixu... Dobro, možda malo pretjerujemo, no pitanje 'Jesi gleda(la) šta dobro u zadnje vrime?' postalo je gotovo neizostavno.

A kakav bismo odgovor dobili kad bi ovo pitanje mogli postaviti svima koji dijele našu ljubav prema gledanju zanimljivih scena iz udobnosti vlastitog kauča? Vjerojatno vrlo konfuzan - dok se ne bi upetljala moderna tehnologija i sažela sve te preporuke na popis najgledanijih naslova, u svjetskim razmjerima.

Jedan je takav upravo objavljen i premda nam se čini da su u obzir uzeti samo američki servisi za streaming, ipak nam je zanimljivo proučiti što se najviše gledalo u posljednjih mjesec dana. Popis je podugačak pa izdvajamo pet naslova koji su se našli u samom vrhu.

The Boys 

Amazonov hit uvjerljivo je zasjeo na prvo mjesto ljestvice. Prva sezona potpuno drugačije priče o superherojima osvojila je gledatelje prošle godine, a sad je to uspjelo i drugoj. Zapravo, druga je uspjela nadmašiti popularnost prve: premijera joj je po gledanosti pereskočila predstavljanje treće sezone Stranger Thingsa i Disneyjevog Mandaloriana zajedno. Kao najgledanija digitalna serija u rujnu, The Boys je službeno i Amazonova vodeća serija.

Yellowstone

Dramska serija Paramount Networka koja je premijerno predstavljena u lipnju 2018. ima impozantnih 8,5 na IMDb-u i još uvijek je vrlo zanimljiva gledateljima: s 5,2 milijuna gledatelja zadnje, 3. sezone, dospjela je na 2. mjesto ove ljestvice. Serija čija je najveća zvijezda Kevin Costner prati priču o obitelji koja živi na ranču u Montani uz granicu s indijanskim rezervatom.

Raised by Wolves

Znanstveno-fantastična serija Ridleyja Scotta koja se može pogledati na platformi HBO Max našla se na trećem mjestu ovog popisa, a na IMDb-u ima ocjenu 8,3. Čini se da je priča o androidima koji na zagonentnom planetu odgajaju ljudsko dijete poprilično zanimjiv materijal za gledanje, o čemu svjedoči i podatak da je u drugom tjednu prikazivanja povećala publiku za čak 50 posto.

Cobra Kai

Dramsko-humoristički serijal utemeljen na kultnom Karate Kidu već je u prve dvije sezone požnjela zavidan uspjeh, no, prelazak na Netflix uoči 3. sezone pretvorio ga je u pravi globalni hit. Zahvaljujući sjajnoj mješavini namjerno otrcane nostalgije 80-ih, dobrog scenarija i povratka poznatim likovima, Cobra Kai je zadržao rang u Netflixovih 10 najgledanijih emisija od dolaska na platformu. A na ovoj ljestvici je na 4. mjestu.

Fargo

U iščekivanju 4. sezone, koja je dostupna od prošle njedjelje, gledatelji su 'udarili' po prethodnim nastavcima hvaljene Huluuove serije pa se našla na 6. mjestu ovog popisa. Ako vam je slučajno promakla, riječ je o uratku koji potpisuje Noah Hawley, nadahnutom istoimenim filmom braće Coen iz 1996. godine. Na IMDb-u ima visokih 8,9.

The Mandalorian

Disneyevom Mandalorianu u rujnu je malo opala gledanost pa je na ovom popisu tek na 14. mjestu, interes publike može se mjeriti s onim za Netflixov Stranger Things,a po svoj će prilici samo rasti kako se primiče premijera 2. sezone (30. listopada). Očekuje se da će zbog njenog prikazivanja te zbog Marvelovih miniserija poput WandaVisiona u narednom razdoblju znatno narasti broj registriranih korisnika platforme Disney +. 

23. travanj 2024 14:48