Overlay
14172814
Ide na popis

Mjesto na koje dolaze influenceri cijelog svijeta: pitoreskni gradić na talijanskoj obali Amalfi djeluje čarobno

Piše Stil
Foto Shutterstock
20. srpnja 2020. - 15:33

Kao da Positano već nije, sam po sebi, raj na zemlji, ovaj pitoreskni talijanski gradić na obali krije i jedno od omiljenih mjesta za fotografiranje na svijetu. Influenceri iz svih krajeva dolaze upravo tamo kako bi se "uslikali" u bazenu iz kojeg možete brati svježe limune, a pogled puca na Tirensko more.

Uz još nekoliko tako ekskluzivnih mjesta, hotel Le Sirenuse zasigurno je na društvenim mrežama među najprisutnijima. 

Positano grize duboko. To je mjesto iz snova koje ne djeluje u potpunosti stvarno dok ste tamo, ali zato se kad odete vraća u mislima stvarnije nego ikad..., napisao je američki romanopisac John Steinbeck 1953. nakon svog posjeta Italiji, a citatom su se, kako zgodno, poslužili na naslovnoj stranici gore spomenutog hotela.

Kao da dovoljna reklama nisu objave na Instagramu. Mjesto, složit ćete se, djeluje čarobno.

Amalfijska obala i njene ljepote opjevane su već u povijesti talijanske poezije i glazbe, u Positanu, Sorrentu i drugim gradovima koji se prostiru na tih 40ak kilometara ljepote snimljeni su i filmovi, a danas se pak svaka oda ovome mjestu svodi na što bolju fotografiju objavljenu na Instagramu.

A Le Sirenuse je pritom nezaobilazna destinacija. Hotel s pet zvjezdica ipak većinu ljepote duguje prirodi koja ga okružuje. Pa iako o putovanjima trenutno možemo samo sanjariti, Positano definitivno dodajemo na listu.

21. lipanj 2021 13:59