StoryEditor
HajdukTAKTIKA I LJUDSTVO

Tramezzani, klapa prva: novi kormilar sigurno će udahnuti uzdrmanom Hajduku malo talijanskog štiha, opreza i mudrosti

22. siječnja 2021. - 10:37
Ante Čizmić/Cropix

Kakva taktička bitka podno Šubićevca? 

Rovovska? Neće li i jedni i drugi – čekati? Kao tenis da gledamo, s osnovne crte, svaki na svojoj polovici, pa preko centra kao zamišljene mreže, da lupaju po balunu jedni drugima... 

U Šibeniku bivši lijevi bek Hajduka Krunoslav Rendulić preferira 3-5-2, a novi kormilar „bijelih” Paolo Tramezzani sigurno će udahnuti uzdrmanom Hajduku malo talijanskog štiha, opreza i mudrosti. Rekao je da će igrati sa četvoricom otraga i tek naknadno uigravati i druge opcije.

Hajduku fali ‘grinte’

Šibenik je jači za povratak iskusnog Schildenfelda u obrani, a ima i talent Bulata, pa Jurića. Sahiti je već u Poljudu ojadio „bijele”, a za Princea iliti Ampema se govori da tako hitroga, opasnog napadača Hajduk nema. Jer, ni Jairo, ni Gyurcso, a bome ni Diamantakos nisu dosad pokazali ekstra hitrinu, ni efikasnost.

Je li moguće da Šibenik u trenutku izgleda bolje nego Hajduk? Budući da su slavili jesenas u Poljudu i kako je to Hajduk izgledao protiv Solina drugo poluvrijeme u Postirama i prvo u Poljudu protiv Croatije iz Zmijavaca, moglo bi se reći...

Međutim, zbog toga i jest doveden novi trener, a Paolo kaže da će prvo psihološki djelovati. Opipao je glavni problem, manjak samopouzdanja. Još da „bijelima” udahne i srčanosti, koju Talijani zovu „grinta”, bio bi to velik pomak.

Prilika Tekliću i Todoroviću

Sa strateškog aspekta Hajduk će sigurno u proljeće otvarati vrata mlađima, pa u tome vidimo šansu za Teklića, u projekciji i za Ševelja. Biuka, Ljubičića. Jakoliša pak, više ne bi trebali mučit na desnom beku. Neka se Todorović vrednuje, neka pokaže kako je to dobro igrao za BiH protiv Nizozemske.

Vraća se Kalinić na gol i to je velika stvar. Dimitrov nije u kadru jer ima tri žuta kartona.

Ako su Caktaš i Vušković prvi u izlogu za odlazak i prodaju koja novac znači, jesu li do zadnjeg trena u maksimalnom pogonu?

S mnogim upitnicima Hajduk dolazi u Šibenik, ali jednim uskličnikom: misli li hvatati odbjeglu Goricu na europski vrijednom četvrtom mjestu, lov mora početi - odmah i sad!

Kakvom taktikom? E, to nas živo zanima: Tramezzani, klapa prva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

05. ožujak 2021 10:24