StoryEditor
Borilački sportoviveliko priznanje

Nakon otkazivanja dva velika natjecanja u 2020. i odustajanja Goteborga od domaćinstva, Poreč potvrđen za domaćina EP u karateu 2021.

11. prosinca 2020. - 19:08
Darko Tomaš/Cropix

Hrvatska će biti domaćin 56. Europskog prvenstva u karateu koje će se održati od 19. do 23. svibnja sljedeće godine u Poreču. 

Potvrda je stigla u petak i iz Europske karate federacije (EKF), koja se za Hrvatsku odlučila u konkurenciji još 16 kandidata.

Ove godine otkazani su EP u azerbajdžanskom glavnom gradu Bakuu, te SP u Dubaiju. Sljedeće EP trebalo se prema ranijem rasporedu održati u Goteborgu, ali je nakon švedskog odustajanja zbog niza problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa hrvatska ponuda ocijenjena najboljom, pa će se najbolji europski karatisti prvi put nakon Zagreba 2009. godine za odličja boriti u našoj zemlji.

Očekuje se kako će na EP u Poreču sudjelovati sve članice EKF-a, ukupno 52 države, a bit će to ujedno i posljednje kvalifikacijsko natjecanje za izravan plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

- Iznimno smo sretni i ponosni što smo dobili povjerenje za organizaciju 56. Europskog seniorskog prvenstva. To će definitivno biti jedan od najvećih i najznačajnijih sportskih događaja u Hrvatskoj 2021. godine. Elita seniorskog karatea će doći u Poreč. Nastupit će i natjecatelji koji će ostvariti plasman na OI, a neki od njih bit će i osvajači olimpijskih medalja - istaknuo je među ostalim predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek.

Tijekom petodnevnog prvenstva tradicionalno će se održati i EP u parakarateu, a također i Izborni kongres EKF-a na kojem će se izabrati novih deset članova Izvršnog odbora Europske karate federacije za iduće razdoblje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. veljača 2021 10:05