StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Sandale, japanke... To vole Šibenke

9. kolovoza 2018. - 14:34

Kada je o modi riječ, teško je iscrpiti teme jer se na modnom "obzoru" uvijek pojavljuje nešto novo... Ipak, ovaj put smo se u ljetnom gradskom điru šibenskim ulicama usredotočili na obuću.

Pokazalo se da se Šibenčanke listom odlučuju za moderne i elegantne modele i pritom se ne odriču udobnosti. U većini slučajeva nježni spol favorizira, kao što se dade primijetiti u našoj fotogaleriji, sandale niskih potpetica pastelnih boja koje su primjenjive na bilo koju vrstu garderobe. Jednako zgodno izgledaju u kombinaciji s čipkastim i prozračnim haljinama i suknjama vedrih boja, koliko i hlačama bilo koje dužine.

Romantičarke odabirom obuće pokazuju maštovitost, pa su i sandale ili ultramoderne natikače posute cirkonima, šljokicama i cvjetnim detaljima. Zapazili smo i prolaznice koje za gradsku điradu preferiraju japanke ili jednostavne natikače sa sportskim natpisima. Zapazismo i nekoliko pobornica rimljanki i sandala na platformu. Osim što su vrlo udobne, izvrstan su odabir za dnevni ili večernji izlazak.

Stilisti, inače, tvrde da uz dobre sandale, traperice i bijelu bluzu, valja imati pravu torbicu za postizanje potpune modne harmonije. Na takav eksplicitan spoj baš i nismo naišli, ali smo zaključili kako su Šibenčanke po izboru torbica poprilično neujednačene. Nose se sve vrste torbica, od onih minijaturnih u koje jedva stane novčanik, pa do ruksaka i "putujućih ormara" od različitih materijala u mnoštvo trendi boja.

Može se zaključiti da se teško može pogriješiti za što god se odlučili od modnog accessorizea.

23. travanj 2024 10:17