StoryEditor
Promo arhivNOVI OBRAZOVNI PROGRAM

Budućnost je već počela u školi za dizajn, grafiku i održivu gradnju 

Piše Promo
24. lipnja 2019. - 11:58

Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita drugu godinu zaredom nudi na upisima novi obrazovni program koji ide ukorak s vremenom i u skladu je s potrebama tržišta rada.  Prošlogodišnji upisi bili su u znaku web programera za koji je interes iskazalo veliki broj  osmaša. U školi su sigurni da će veliki interes vladati i za ovogodišnjim favoritom – tehničarom održivog razvoja i gradnje.

Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju time je škola proširila svoj obrazovni djelokrug na područja ekološke održivosti, gospodarenja otpadom i energetske učinkovitosti. Školski tim za razvoj novih obrazovnih programa kojeg zastupa  ravnatelj Ivan Kovačević, te profesorice Ines Topić Vuko i Nataša Bogdanović Jadronja, okrenuo se kreiranju novog programa u suradnju sa zainteresiranim renomiranim domaćim tvrtkama  i poslodavcima.  U skladu s time, novi program tehničara održivog razvoja i gradnje osposobljavao bi mlade za zapošljavanje na tzv. zelenim radnim mjestima od suradnika u odjelu održivog razvoja i zaštite okoliša, preko tehničara održive gradnje pa sve do tehničara održivog gospodarenja energijom i otpadom.   

Program  predviđa snažnu suradnju s tvrtkama koje se bave gospodarenjem otpadom, zaštitom okoliša i održivim izvorima energije te je predviđeno da će se kod njih odvijati i dio praktične nastave u višim razredima.

Cilj programa tehničara održivog razvoja i gradnje je obrazovati stručne mlade ljude koji će se brzo i lako zapošljavati u rastućem „zelenom“ sektoru, ali će, s druge strane, moći uspješno nastaviti svoje obrazovanje na nekom od visokih učilišta.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 11:16