StoryEditorOCM

Advent u Zagrebu gledan dječjim očima

Piše Promo
3. siječnja 2020. - 14:33

Advent u Zagrebu doživljaj je za cijelu obitelj, ali je dijelom svojih sadržaja na poseban način posvećen djeci. On im pruža mogućnost da najljepši mjesec u godini provode uživajući u prigodnim, upravo za njih pripremljenim programima.
Mnogo je sadržaja u samom središtu grada. Na platou ispred Katedrale djeca će imati prilike vidjeti žive božićne jaslice, prikaz Isusovog rođenja i prvih trenutaka njegova života. 

U tunelu Grič kreiran je svijet Orašara, središnjeg motiva ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, svijet igračaka i prave zimske bajke inspirativne za djecu i odrasle. Ona se nastavlja i u Ledenom parku s jedinstvenim otvorenim klizalištem u prekrasnom zagrebačkom ambijentu na prostoru između Umjetničkog paviljona i spomenika prvom hrvatskom kralju Tomislavu. 
Svijet dječje razigranosti, a na nju nisu imuni ni mnogi odrasli, potaknut će u Muzeju vlakića Backo Mini Express, koji je najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi. Ove je godine ona obogaćena brojnim novim sadržajima i nepogrešivo vas vodi u svijet mašte i dobrih vibracija. 

 

 

Družiti se s Djedom Božićnjakom i njegovim vilama i vilenjacima, a uz to i obići najatraktivnije adventske lokacije najlakše je vožnjom Veselim božićnim tramvajem. Dakako, veselje i darovi su zajamčeni…. 

Poželite li s djecom otići dalje od dinamike gradskog adventskog „epicentra“, idealna je lokacija park Maksimir koji će i djeci i odraslima pružiti mnogo zabave, ali ih i podučiti. Bit će ondje zanimljivih radionica, večernjih koncerata, fotoinstalacija Muzeja iluzija, zanimljiv kutak Prirodoslovnog muzeja i još mnogo toga, zabavnog i, dakako, jako, jako ukusnog… 
Ali čarolija maksimirskog parka i šume tu ne prestaje jer se upravo nalazite u neposrednoj blizini Zoološkog vrta i Polarnog adventa u divljem srcu grada. Čarobne će svjetlosne instalacije osvijetliti put u zanimljiv svijet Djeda Božićnjaka, svijet životinja koje ćete upoznati, tajanstvenih vilenjaka, pjesama, mađioničarskih trikova, kreativnih radionica i tko zna čega sve ne… 
Za one koji uživaju u svijetu bajki i magiji scenskog pokreta tu su zanimljivi programi „Priča mi se priča“ i „Advent u Maloj sceni“. 
Nije tu kraj dječjoj bajci Adventa u Zagrebu, još ljepšoj jer je prate zvuci koncerata, kao i božićne čarolije uz cijelo adventsko događanje gledano dječjim očima i obojeno njihovom radošću. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 06:28