StoryEditor
ZdravljePRAVA ISTINA

Organizam vam se 'raspada'? Pogledajte svoje usne, njihova boja otkriva skrivene bolesti

Piše M.Dr.
24. prosinca 2016. - 14:55
usne.JPG

Usne bi trebale biti  roza ili tamnoroza boje, dok bilo koja druga nijansa ili boja upućuje na probleme u organizmu. Vrlo jednostavno, pogledajte se u ogledalo  i doznajte što vam organizam poručuje preko usana, prenosi metro-portal.hr.


1.Blijedo roza - blijede usne koje su gotovo boje kože ukazuju na malokrvnost, preciznije, nedostatak crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, što znači da bi trebali pojačati unos željeza hranom poput brokule.

2.Jarko crvena - organizam se pregrijava i jetra je opterećena čišćenjem organizma, a kako ona ne daje druge znakove upozorenja, pripazite na prehranu.

3.Ljubičasto zelene - ako su vam takve zimi nakon boravka na hladnom zraku, to je OK, no ako je boja stalno takva, imate ozbiljnih problema s radom srca i pluća, pa je vrijeme za posjet liječniku.

4.Tamno ljubičaste - usne ovakve boje ukazuju na probleme s probavom, a prvi korak u oporavku je prestanak konzumiranja brze hrane i prebacivanje na prehranu svježim namirnicama punim vlakana

5.Tamno ljubičasti rubovi - kad su samo rubovi usana ove boje, došlo je do neravnoteže energija u organizmu, pa vam je malo vruće, a malo hladno. Prvo se dobro odmorite, a zatim najedite lagane hrane i problemi bi trebali prestati.

#BOJA USANA#ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Izdvojeno

01. srpanj 2020 21:18