StoryEditor
ShowbizVEĆE OD ŽIVOTA

‘Bio je moje sve!‘: ove ljubavi iz svijeta slavnih ništa nije moglo uništiti, ni novac, ni slava, pa čak ni smrt; Posljednja je rasplakala svijet

27. veljače 2020. - 07:31
Meryl Streep i Celine Dion: žene koje su voljele beskrajnoProfimedia/AFP

"Bio je moj dragi muž i prekrasan otac našoj djeci. Bio je moj. Bio je moje sve", isječak je iz govora Vanesse Bryant, udovice tragično preminulog košarkaša Kobea Bryanta, na komemoraciji održanoj u njegovu čast.

Vanessi Bryant dogodila se najstrašnija moguća situacija. U istom danu, u istom trenutku, ostala je bez supruga i kćerke. Košarkaš je život izgubio u helikopterskoj nesreći, s njim je bila i 13-godišnja Gianna. Poginule su s njima i obitelji, poginulo je devetoro ljudi. Svijet je stao od šoka.

A Vanessa u 37-oj godini izgubila dijete i ljubav svog života.

"Kobe i ja bili smo zajedno od 17-e godine. Bila sam njegova prva djevojka, njegova prva ljubav, njegova žena, njegova najbolja prijateljica, osoba od povjerenja i zaštitnica. On je bio moj, najbolji, muž. Kobe me volio više nego što bih ikada mogla izraziti ili oblikovati riječima", rekla je očiju punih suza pred dvoranom obožavatelja lika i djela Kobea Bryanta, poznatih osoba i NBA igrača.

Bili su uistinu idealan par. Zajedno oduvijek, a uvijek zajedno kad je ikakav događaj bio u pitanju. Oni i njihove predivne četiri kćeri. Filmska ljubav ne može ni približno opisati povezanost koju su imali, a opet, toliko su djelovali svakodnevno, uz način života koji se nije svodio na "evente" i blještavilo, već na druženja u krugu obitelji.

Životni udarac također nije prikladan izraz za opisati ono kroz što prolaze oni koji ostanu bez  svoje polovice. Životni udarac bili bi teški novčani problemi ili preseljenje drage osobe, bolest koja ima lijeka, ali ne i to. Ako i je udarac, onda je onaj najteži, od kojega se tek rijetki uspiju oporaviti. A imali smo prilike čitati, nažalost, o njih nekoliko.

Cijelim bićem

Koliko je Meryl Streep teško preboljela smrt svoje prve, njoj bliski izvori kažu i najveće - koliko god to nepravedno bilo prema njenom današnjem suprugu - ljubavi, nikada nije riječima oblikovala u medijima, ali ta je tema bila predmet pisanja dugi niz godina. 

Nemoguće da vam je uspjela promaknuti. Meryl Streep davne je 1976. bila anonimna glumica, John Cazale bio je etabilirani kazališni glumac i zvijezda "Kuma". Zaljubili su se jako brzo, a jako brzo stigla je i nemilosrdna dijagnoza.

Cazale je preminuo dvije godine kasnije od raka kostiju. Kolege ga nikad nisu prežalili, a nije ni njegova kolegica, prijateljica i ljubav, Streep. Kad ga je upoznala, imala je 27, on 41 godinu, a voljela ga je, potvđuju njoj bliski ljudi "čitavim svojim bićem".

"On nije bio kao itko koga sam ikada upoznala. Bilo je nešto specifično u vezi s njim, njegova humanost i znatiželja, njegova suosjećajnost", škrta je i danas na riječima jedna od najcjenjenijih glumica današnjice.

Streep se kasnije, jako brzo, udala za Dona Gummera koji joj je pomogao u svakom pogledu. S njim ima četvero djece.

Dnevnik jedne ljubavi

Malo tko uspije ljubav toliko jaku opisati riječima, ali oni su je, složit će se i pravi glazbeni znalci, saželi u stihove na jedan sasvim poseban način. Karlo Metikoš i Josipa Lisac voljeli su se fatalno, a naići ćete često na slične opise odnosa koji je obilježio i scenu, i njih oboje.

"Nikada nismo razgovarali onako monstruozno kako ja danas čujem ljude da razgovaraju. Nikada nismo jedno drugome opsovali ili zalupili vratima. Što smo si imali za reći, rekli bismo si odmah, nismo ostavljali za kasnije. Sve smo riješavali razgovorom. Kad bi netko od nas bio indisponiran ili pod stresom, drugi bi ga dizao, tako smo se izmjenjivali i funkcionirali", kazala je glazbena diva u jednom od intervjua u kojima je progovorila i o svojoj ljubavi.

Odnos s njim ju je, nije skrivala, obilježio kao osobu i umjetnicu. Njihov zajednički album "Dnevnik jedne ljubavi" i danas se smatra jednim od najboljih rock ostvarenja na domaćoj glazbenoj sceni, a sve što je kasnije napravila ima Metikošev žig.

"Ti si ja, ja sam ti. Ti i ja smo mi. Mi smo ja, a ti si mi", napisala je Josipa jednom uz objavu u kojoj se prisjeća svoje jedine ljubavi, i tako savršeno opisala ostatak svoje karijere. Karlo je preminuo u 51. godini života, prije punih dvadeset i devet godina.

"Ne volim tu riječ “sjećanje”, jer ja sve naše zajedničke trenutke, slike i stanja nosim u sebi stalno. I ne samo što su oni u meni, ja ih prenosim dalje… A naša ljubav još je tu i njena prisutnost stalno me oplemenjuje", izjavila je Lisac za Gloriju 2011. godine i tada priznala kako svake godine na obljetnicu Metikoševe smrti slavi njegov život, osobnost i njegova djela. Voljela ga je dok je bio živ, ali i svakoga dana dok živi ona. I to je ljubav veća od života.

Dok ih smrt nije rastavila

Da je znao da će se uloga koju je odigrao u filmu "Zapravo, ljubav" preslikati i na njegov privatni život, sigurno bi ju izveo s mnogo većom gorčinom, ako bi uopće i uspio.

Liam Neeson u spomenutoj romantičnoj komediji tumači ulogu udovca s djetetom, u stvarnom životu zadesila ga je tragedija, ostao je sam s dvoje djece.

Njegova supruga, britanska glumica Natasha Richardson preminula je od udarca u glavu na skijanju, a njen suprug do danas se nije oporavio od tragedije.

Dugogodišnji brak i ljubav obilježili su i život Celine Dion, koja poput Neesona, nakon smrti supruga Renéa Angélila, nije ponovno ljubila.

O svemu je tek nedavno progovorila, o tome kako je upala u tešku depresiju nakon smrti čovjeka s kojim je provela odrasle godine, s kojim je provela i godine u kojima je on bio prikovan za bolničku postelju.

Najveća utjeha u tim trenucima bila su joj njena djeca, 19-godišnji René-Charles te blizanci Eddy i Nelson.

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 00:51