StoryEditor
PutovanjaOdvažite se

Želite potpuno drugačiji odlazak na kupanje? Pođite na krstarenje hvarskim akvatorijem, posjet Modroj špilji, đir SUP daskom ili izlet u Supetar, evo koliko će vas to koštati

Piše T.S.M.
15. lipnja 2019. - 20:31
shutterstock_725095765

Ljeto je napokon tu i svaki slobodni trenutak provodit ćemo u kupanju ili uživanju u hladovini, a kako vam se to ne bi svelo na uvijek isti posjet nekoj od gradskih ili prigradskih plaža, istražili smo kakve se još mogućnosti nude. Izbor je impresivan, od krstarenja jahtama i jedrenjacima do organiziranih izleta u Modru špilju ili, ako više volite biti 'o svom oposlu', unajmljivanja manjih brodica, kajaka i sup daski. S obzirom da je većina navedenog cjenovno prilagođenija turističkom džepu, provjerili smo i koliko bi vas koštao izlet u vlastitoj režiji do, recimo, Supetra, gdje se cijeli dan možete kupati, pojesti nešto, popiti kavu i kad padne sunce vratiti se na kopno.

Unajmite li jedrilicu-katamaran za cjelodnevno điravanje i kupanje  po akvatoriju Paklinskih otoka, računajte da ćete potrošiti bar 630 kuna po osobi. U ponudi ove agencije je 'all inclusive', 'family friendly' izlet, kreće se iz Splita, staje se kod Šolte na kupanje pa se kreće prema Hvaru. U gradu je organiziran obilazak s vodičem uz dovoljno vremena za kavu i kupovinu suvenira, a potom se kreće prema Paklinskim otocima.

Staje se na još jedno kupanje, a zatim pravac Brač, gdje je planirano još jedno zaustavljanje zbog osvježenja u moru i potom se ide prema Splitu. Za vrijeme vožnje poslužuju se pića, obroci i slastice. Obitelj s dvoje djece ovakav bi izlet koštao oko 2100 kuna.

Posjet Modroj špilji u režiji ove agencije zapada 815 kuna po osobi, a osim obilaka biševske prirodne atrakcije uključuje posjet prekrasnoj uvali Stinivi, Paklinskim otocima i gradu Hvaru. Osim razgledavanja i kupanja, organizirano je i ronjenje te je za njega osigurana oprema.

 

Pitate li se možete li proći jeftinije, a ipak se maknuti iz grada, pođite trajektom. Uhvatite li trajekt u 7.45 ili 9, tamo ste već u 8.30, odnosno 9.50, što vam ostavlja sasvim dovoljno vremena za kavicu i kupanje prije nego upeče najgori zvizdan. Preporučujemo vam da navijete sat, jer zakasnite li na ove dvije linije, iduća je tek u 11.15 pa ste u Supetru tek u 12.50, no u tom slučaju možete prvo otići na ručak pa tek onda na plažu.

 

Karta za odrasle u jednom smjeru je 33 kune, a za djecu od 3 do 12 godina upola manje. To bi značilo da će obitelj s dvoje djece, ne računajući troškove za iće, piće i plažne aktivnosti, izlet u Supetar platiti 198 kuna. Želite li ponijeti biciklu, računajte na dodatne 33 kune, a idete li motorom ili autom, za vozilo ćete platiti još 70 odnosno 154 kune. Napominjemo da smo gledali red plovidbe za 15. i 16. lipnja, o eventualnim izmjenama i više o terminima polazaka i povrataka doznajte ovdje.

Ako biste radije ostali u Splitu, možete unajmiti SUP dasku u ovoj agenciji po cijeni od 333 kune i istraživati marjanske uvale. Na raspolaganju su vam vodič, oprema za ronjenje i 'dry bag' za vaše stvari. 

 

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 18:54