StoryEditor
Putovanjaplanirate odmor?

Na samo tri sata vožnje od Splita možete se odmoriti, osvježiti i najesti po smiješnm cijenama, a uživat ćete i u prekrasnoj prirodi! Pročitajte iskustvo Splićanke

Piše Tea Sumić Miletić
14. lipnja 2019. - 13:10
shutterstock_510961504

Počele su prave ljetne vrućine i gužve pa misli mnogima nekako same bježe prema svježijim i mirnijim predjelima. Ako biste se i sami rado malo odmorili od gradske vreve možda vas nadahne iskustvo naše sugrađanke (podaci poznati redakciji) koja je prije desetak dana boravila u Bihaću i vratila se oduševljena smještajem, prirodnim ljepotama i smiješno povoljnim cijenama.

- U restoranu u centru grada specijaliteti s roštilja koštaju samo 12 maraka, to je 45 kuna. Salata je 11 kuna, pizza 14! - još je pod dojmom Splićanka. 

 

Kako nam je ispričala, s društvom je odsjela u hotelu Opal Exclusive, s četiri zvjezdice, u samom centru grada, pored rijeke Une, a doručak i noćenje u sobi koja je, tvrdi, bila odlična i imala je pogled na rijeku plaćalo se uistinu povoljnih 60 eura. Dio njenog društva odsjeo je u hotelu Kostelski buk, 8 kilometara od grada, smještenom tik do slapova Une i okruženome netaknutom prirodom i bio je oduševljen smještajem.

 

Iz Bihaća su odlazili u obilaske Nacionalnog parka Una, u kojem se ulaznice naplaćuju po sedam maraka (oko 26 kuna) odraslima, a djeci od 7 do 14 godina pet, dok je za mlađe ulaz besplatan. Za organizirane grupe cijena ulaznice šest maraka.

 

Najveća atrakcija parka je Štrbački buk visoke 24,5 metra, a 24 kilometra uzvodno od njega su Martinbrodski slapovi, najveći kompleks slapova na rijeci Uni sastavljen od brojnih vodopada, kaskada i bazena koji se prostiru kroz naselje Martin Brod do ušća rječice Unac u Unu. Osim razgledavanja prirodnih ljepota, posjetiteljima se nude i aktivnosti poput raftinga, ribolova, ronjenja i vožnje biciklama.

 

Ako vas ništa od navedenog nije zaintrigiralo, možete se odvesti do Plitvica, koje su niti sat vremena vožnje od Bihaća.

- Stvarno se isplati sjesti u auto i voziti se ta tri sata. Priroda je jednostavno prekrasna, Una je divna, a slapovi veličanstveni. Hrana je ukusna i jeftina, a smještaj povoljan -  zaključuje naša sugrađanka.

Izdvojeno

31. srpanj 2020 16:31