StoryEditor
LjepotaIsprobano

Spremite takujine, imamo provjeren recept za preplanulu put: u ovo ulje kunu se mnoge Dalmatinke, sve s nekoliko sastojaka i iz kuhinje

Piše J.V.
21. svibnja 2018. - 22:23
plaza_makarska2-150707

Ovoga ljeta asortiman preparata i ulja za sunčanje bogatiji je no ikad. Lakše se stoga i pogubiti pred policama drogerija i ljekarni, a tek proučavati recenzije na Internetu ili 'informirati' se uživo... Znate onu, sto žena, dvjesto... sličnih, a opet tako različitih iskustava.

Pa zašto onda bacati uludo stotine kuna na preparate koji vam na koncu mogu izazvati reakciju na koži? Sastojaka je mnogo, a kada je kozmetika u pitanju zlatno je pravilo sljedeće: manje je više. Što je manji popis sastojaka u vašoj kremi, vjerojatnije je da će vam pasati, tj. vjerojatnost da će neki od njih 'naljutiti' vašu kožu - manja je.

Ovo ulje iz kućne radinosti sadrži ih svega nekoliko, a svaki je potpuno prirodan i blagotvoran za vašu kožu. Vrlo je moguće i da ih sve imate kod kuće, pa krenite u pripravu. Jedina 'mana' je što treba odstajati dva do tri tjedna prije upotrebe. No kakvo su vrijeme najavili, možda će doći baš u pravi čas...

Sastojci: 

- maslinovo ulje

- orahovac

- šaka oraha

- jedna veća ili dvije manje mrkve

Priprava:

Pripravak je najbolje 'miksati' u staklenci, jer se ne preporuča da stoji u bilo kakvoj vrsti plastike. Šaku oraha i naribanu mrkvu smjestite na dno staklenke te bogato zalijte maslinovim uljem. Ukoliko želite (i ne smeta vam miris) dodajte nekoliko žličica orahovca, mnogi kažu da je upravo to 'tajni' sastojak koji garantira preplanulu put. Lagano izmiješajte i ostavite na suncu dva do tri tjedna. Smjesu možete miješati iz dana u dan kako bi se sastojci bolje 'sljubili', ali nije potrebno.

Nakon što ju ocijedite najbolje ju je premjestiti u spremnik s 'prskalicom' kako biste ulje lakše nanosili. Podsjećamo da ovo ulje nema zaštitni faktor, ali itekako pospješuje tamnjenje, a uz to je i blagotvorno za kožu koja će od njega biti lijepa, meka i njegovana.

Vjerujte, recept su nam potvrdile mnoge Dalmatinke koje ljeti obitavaju na plažama i prečesto, a 'tajno' ulje pripremaju i mjesecima prije sezone. Nije kasno, pa požurite prije nego 'zavrući'.

Izdvojeno

31. srpanj 2020 14:29