StoryEditorOCM
Ljepotatropski dragulj

Avokado topi masnoće i smanjuje rizik od srčanih bolesti

Piše PSD.
18. svibnja 2014. - 12:16
Namirnice bogate vlaknima i siromašne zasićenim ili hidrogeniziranim mastima kao što su avokado, orašasti plodovi, maslinovo ili suncokretovo ulje poboljšavaju krvnu sliku i smanjuju rizik od srčanih bolesti, povećavaju razinu dobrog kolesterola i smanjuju razinu lošeg kolesterola.

Studija kanadskih znanstvenika iz Toronta eksperimentirala je s prehranom 24 muškaraca i žena. Onima koji su tijekom mjesec dana nešto više jeli avokado ili koristili dobra monozasićena ulja značajno su se popravile vrijednosti dobrog kolesterola, a kod svih koji su jeli zdravo, ali nemasno smanjila se razina lošeg kolesterola.

U grupi koja je jela puno povrća i nešto više dobrih masti značajno se smanjila i razina C-reaktivnog proteina, krvnog markera koji ukazuje na upalne procese i veći rizi...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:33