StoryEditor
Društvena mrežaViralna slika

Fotografija namrgođenog Bernija Sandersa na inauguraciji pretvorena u meme: postao je član Beatlesa, sjeo pokraj Beyonce na košarkaškoj utakmici

Piše PSD
21. siječnja 2021. - 18:13
Brendan Smialowski/AFP

Slike s inauguracije Joea Bidena obišle su cijeli svijet, a među njima je i ona Bernija Sandersa zakopčanog do grla kako tijekom događaja nezainteresirano sjedi sam.

Ključni detalj postale su njegove rukavice koje izgledaju kao da mu ih nekoć davno je sašila njegova baka.

Sliku su prvo počeli objavljivati njegovi fanovi nazivajući ga legendom, a onda su krenuli memeovi.

Prvo su izašli na stranici Nicolasa Hellera, Instagram foto kroničara Velike Jabuke. On je ocijenio da je Sanders slika i prilika svakog mrzovoljnog Njujorčana, posebno u zimskim mjesecima. Zato je političara stavio uz sve dobro poznate simbole grada.

Pridružili su mu se i drugi profili koji objavljuju o New Yorku.

Zatim su ostali korisnici Twittera i Instagrama odabrali razne kultne trenutke iz pop kulture pa ubacili Sandersa kao njihova svjedoka. Tako je čak postao i peti član Beatlesa.

Družio se i s ekipom iz Seinfelda.

Sjeo nasuptor Marini Abramović u njenom kultnom performansu u Momi.

A jedan od najpopularnijih memeova bio je onaj gdje nevoljko prati košarkašku utakmicu s parketa uz bok najvećim zvijezdama.

Za kraj su uslijedile i scene iz filmova, glazbenih spotova itd.

Sanders je danas gostovao u emisiji gdje ga je voditeljica zamolila da prokomentira svoju viralnu sliku, ali on je odlučio radije se pozabaviti radničkim pravima, a šale i modne komentare ostaviti internetu. Oni koji ga vole samo su prokomentirali “zato si ti i trebao biti taj” misleći na predsjednika SAD-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

05. ožujak 2021 13:36