StoryEditor
Ostaločarobna formula

Riječka izložba ‘51000 Balthazargrad‘ do sada zabilježila osam tisuća posjetitelja, trajanje produženo do 28. veljače

Piše R.K.
20. siječnja 2021. - 14:10
Posjetitelji izložbe okruženi su bojama, oblicima i zvukovimaHrvoje Franjić

Izložbi "51000 Balthazargrad", otvorenoj 24. listopada u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, produljen je rok, mali i veliki posjetitelji u njoj će moći uživati sve do 28. veljače.

Razlog produženja izložbenog roka nalazi se u velikom zanimanju publike za sve vezano uz lucidnoga profesora iz zagrebačke škole crtanoga filma.

Izložbu postavljenu u sklopu programskog pravca "Dječja kuća" programa "Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture", naime, do sada je vidjelo više od osam tisuća ljudi.

Izložba je osmišljena i dizajnirana tako da se svi koji je posjete osjećaju uronjeni u animirani film, okruženi bojama, oblicima i zvukovima. Rekonstruiran je mali grad iz crtića, uz prepoznatljivu scenografiju i likove. Tu je i priča o nastanku i uspjehu Balthazara te o Rijeci kao inspiraciji za Balthazargrad, a sve se odvija uz šetnju i igru.

U skladu s epidemiološkim mjerama i tehnološkim dostignućima snimljeno je audio vodstvo za posjetitelje te vođenje uz pomoć mobitela.

Kustos izložbe je Željko Luketić, a dizajn postava i grafičko oblikovanje potpisuju Zoja Ivanišević, Kristina Volf i Ena Tadej. Za pisanje i obradu teksta izložbe zaslužan je Jakov Vilović, dok dizajn svjetla potpisuje Ivan Marušić Klif. Izložba je postavljena u partnerstvu s Ultra linkom d.o.o. i Zagreb filmom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. veljača 2021 23:42