StoryEditor
GlazbaMMKC Split

ROB3RTA, mjesto susreta emocije i prostora

Piše Jasenka Leskur
17. prosinca 2020. - 14:42
Roberta Milevoj 3Andi Bancic

U petak, 18. prosinca s početkom u 20 sati u Multimedijalnom kulturnom centru Split na rasporedu je predstava suvremene plesačice i koreografkinje Roberte Milevoj pod nazivom 'ROB3RTA'. Autor glazbe je Miro Manojlović, svjetla Saša Fistrić, kostima Desanka Janković, suradnik pri projektu je Matija Ferlin, a produkciju potpisuje umjetnička organizacija NIKAD KRAJA koju su 2017. godine osnovale Roberta Milevoj i Ana Mrak.

Predstava koja je rezultat suradnje MKC Split i Plesne mreže Hrvatske je treća u nizu solo radova zagrebačke umjetnice koji se nastavlja na predstave 'Roberta, Roberta' iz 2010. godine i 'Opet Roberta' iz 2013. U dosadašnjem stvaralaštvu autorica se bavila "propitivanjem odnosa između izvedbe i koreografije kao mjesta susreta prirodnog emotivnog iskustva s umjetnim prostorom izvedbe".

Roberta Milevoj dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2010. godine za najbolju žensku ulogu u predstavi Nastup, osvojila je i produkcijsku nagradu 28. Tjedna suvremenog plesa 2011. godine za predstavu 'Roberta, Roberta'. Trenutno pohađa preddiplomski studij plesne umjetnosti, nastavnički smjer na Akademiji dramske umjetnosti (ADU).

Rođena je u Puli 1979. godine a profesionalno djeluje na hrvatskoj plesnoj sceni kao izvođačica, koreografkinja i pedagoginja suvremenog plesa od 1998. godine. Surađivala je s priznatim plesnim umjetnicima kao što su Matija Ferlin, Irma Omerzo, Aleksandra Janeva Imfeld, Mala Kline, Keren Levi, Tomislav Feller, Rosalind Crisp i drugi i umjetničkim kolektivima: Montažstroj, Zagrebački plesni ansambl, Studio za suvremeni ples, Plesni centar TALA, Liberdance, Sodaberg, MARMOT, dance_lab collective, i drugi.

Tijekom godina razvija svoj autorski i izvođački rukopis te potpisuje veći broj umjetničkih suradnji i samostalnih predstava.

Inače, Plesna mreža Hrvatske bavi se distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini putem gostovanja predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Projekt je potaknut činjenicom da je izvaninstitucionalna plesna produkcija, zbog nedostatka strukture koja bi osigurala izvedbe mimo premijernih izvedbi i gostovanja na manjim specijaliziranim plesnim festivalima, teško dostupna široj publici. Plesna mreža Hrvatske želi osigurati mjesto takvim predstavama na velikim pozornicama kazališnih kuća i festivala te recipročno obogatiti njihove repertoare inovativnim sadržajima.

Broj gledatelja je ograničen pa se ulaznice rezerviraju na 099 675 6869. Predstavu će se moći pogledati i na FB stranici MKC-a. U prostoru Beton kina nošenje zaštitne maske je obavezno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

04. ožujak 2021 20:06