StoryEditorOCM
DubrovnikPOZNAT REDOSLIJED |

OD PONEDJELJKA I U DUBROVNIKU Sutra će se prvi cijepiti djelatnici Odjela za anesteziju i intenzivno liječenje i ravnatelj OBD dr. Marijo Bekić

Piše dv
27. prosinca 2020. - 12:07
Od ponedjeljka počinje cijepljenje protiv COVID-19  i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a prvo cijepljenje obavit će se sutra, 28 prosinca, u 8.45 sati na lokaciji Opće bolnice Dubrovnik, potvrđeno je predvečer iz OBD.

- Uslijed promjene termina isporuke cjepiva protiv COVID-19, početak cijepljenja je pomaknut je s nedjellje na ponedjeljak 28. prosinca – istaknuli su dan ranije iz dubrovačke bolnice.

Kako nam je u telefonskom razgovoru rekao ravnatelj dubrovačke Opće bolnice dr. Marijo Bekić, prvi će cjepivo primiti djelatnici Odjela za anasteziju i intenzivno liječnje, a cjepivo će primiti i sam ravnatelj.

Prema riječima ravnatelja Javnog zavoda za javno zdravstvo Mata Lakića, na nivou županije cijepiti će se 175 osoba, od toga 80 u Dubrovniku. Prvo će se ciječiti korisnici Domova za starije i nemoćne, radnici Opće bolnice Dubrovik koji rade direktno s Covid pacijentima, a tu će biti i djetnici Zavoda za hitnu medicinu i Covid ambulante.

- Za sada je skromna zainteresiranost i ne možemo govoriti o većini djelatnika da će se cijepiti, ali kampanja za cijepljenje je tek na početku a i dobar dio djelatnika je prebolio Covid-19. Ali vjerujemo da će s vremenom biti puno više zainteresiranih - izjavio je ravnatelj.
01. svibanj 2024 23:14