StoryEditorOCM
VaterpoloBRAVO KPK, BRAVO CAVTAT

Zlato ostalo u Zagrebu, a ostale dvije medalje stižu u Dubrovačko-neretvansku županiju, Kapekaši mlađe kadetski doprvaci Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
3. ožujka 2024. - 13:28

Nema KPK tako dugu klupu, na joj su dvije, tri godine mlađi, i kad su oni morali u igru, a tako je to u mlađim uzrastima, prve dvije četvrtine svi moraju igrati, domaćin, zagrebačka Mladost je to iskoristila, te dobila drugu četvrtinu s 8:0 i imala na poluvremenu vodstvo 9:1. Teško je bilo vratiti se nakon toga, Mladost je na kraju bila bolja u finalu sa 16:7, ali ne vraća se KPK praznih ruku. Doprvak je Hrvatske u uzrastu mlađih kadeta.

Mlađe nade KPK su do finala stigle s pet pobjeda. Dobile su Zagreb (12:6), Delfin (15:2), Primorje EB (18:8), ZPK (12:9) i Cavtat (11:10), koji je kao drugi u skupini igrao za treće mjesto s drugim iz druge skupine, Medveščakom, te bio bolji sa 7:6. U skupini je Cavtat  bio bolji u skupini od Delfina (22:3), Primorja EB (10:3), ZPK (10:6) i Zagreb (17:3). Poražen samo od KPK.

Pobjedu protiv Medveščaka i broncu osvojili su Vedran Milković, Borna Kovačević, Luka Botić, Luka Dimnić, Marin Prlender, Antonio Butigan, Antonio Glavinić, Nikša Butijer, Ivan Pocrnja, Ivo Dimnić, Petar Bako, Niko Srgota, Petar Vezilić i Roberto Fox pod vodstvom Pava Pulića.

Ukupno je dvanaest klubova je igralo na finalom turniru, koji je održan u Zagrebu.  

Kapekaši su državni doprvaci pod vodstvom Lovora Lozice i Damira Stipanovića u sastavu Josip Skokandić, Antonio Gaćina, Jakov Granić, Mate Šain, Marin Oreb, Luka Lovričević, Mate Luka Cebalo, Lukas Remić, Igor Favro, Nedo Poša, Lovre Risteski, Luka Timur Seinpaal, David Remić, Florent Gaxherri, Rudi Kriletić i Ivan Blitvić.  

USKORO SLIKOVNICA FINALA, TE PROGLAŠENJA NAJBOLJIH

27. travanj 2024 04:05