StoryEditorOCM
VaterpoloDOIGRAVANJE ZA PRVAKA

Iz zrakoplova u autobus, iz autobusa u bazen - Jugaši stigli na odredište. Evo tko izravno prenosi drugu utakmicu polufinala!

Piše Tonči Vlašić
23. travnja 2024. - 00:03

Zrakoplovom do Zagreba, potom autobusom do Rijeke. Odmah na Kantridu. Trening, a pa zatim u hotel. Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja su gosti Primorja Erste banka. Vode 1:0 u polufinalnoj seriji za prvaka. Dobili su prvu utakmicu u Gružu s 15:9. Ne gleda se, kao u četvrtfinalu pogodak razlika u dvije utakmice, već se igra na dvije pobjede. Drugu utakmicu, koja počinje u utorak, 23. travnja, u 20 sati, izravno prenosi Sportska televizija. Eventualna treća bi se igrala u Gružu.

Može li Primorje Erste banka iznenaditi? Po viđenom u prvoj utakmici teško. Jugaši su bili za koplje bolji. Potvrdili su ulogu favorita. Vidjela se razlika u kvaliteti. Zatim, nema sumnje kako gore od želje dvokorakom izboriti veliko finale. Posao zaključiti već u Rijeci gdje je doputovao s petnaestoricom igrača. Kojih četrnaest će igrati, odlučit će Vjeko Kobešćak sa svojim suradnicima, Igorom Računicom, te Marom Balićem pred početak utakmice.

Jugovih 15!

Petnaestorica Jugaša u Rijeci: Toni Popadić, Mauro Prkoča, Bogdan Djerković, Franko Lazić, Maro Joković, Toni Mozara, Jacob Merčep, Hannes Daube, Sergi Cabanas, Filip Kržić, Rino Burić, Goran Grgurević, Marko Žuvela, Fran Čubranić i Ivuša Burđelez. 

S ekipom je u Rijeci i sportski direktor Ognjen Kržić. Jug Adriatic osiguranje se u srijedu vraća, a u petak poslijepodne kreće na novi put, u Beograd, gdje u subotu, 27. travnja, od 20.15 sati ulazi u uzvrat četvrtfinala Eurocupa protiv Crvene zvezde sa 6 pogodaka razlike. S 15:9 dobio je srpskog doprvaka u Gružu, u utorak, 9. travnja.

Finalni turnir Eurocupa igra se 17. i 18. svibnja. U prvim utakmicama četvrtfinala Vouliagmeni je s 14:9 dobio kod kuće Primorje Erste banka, a u preostala dva četvrtfinala slavili su gosti (CSA Steaua Bukurešt – Astrapool CN Sabadell 5:6, te Rari Nantes Savona – Spandau 04 Berlin 10:11). Prođu li Jugaši, u polufinalu, prvog dana Final 4, čeka ih pobjednik ogleda CSA Steaua Bukurešt - Astrapool CN Sabadell. 

2:0

Dva puta su se ogledali ove sezone, i oba puta je uspješniji bio Jug Adriatic osiguranje od Primorje Erste banka. Na početku sezone, 1. listopada 2023. godine, s 12:11 u Rijeci u utakmici 4. kola Regionalne lige, a drugi put, prošli utorak, 16. travnja, u Gružu s 15:9 u prvoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske. 

U drugom polufinalu doigravanja za prvaka Hrvatske splitski Jadran je dobio u vodi Poljuda zagrebačku Mladost s 15:5. Druga utakmica igra se na Savi u subotu, 27. travnja. U finalu doigravanja za prvaka igra se na tri pobjede.

03. svibanj 2024 05:28