StoryEditorOCM
KošarkaBEZ IZNENAĐENJA U DRAŽENOVOM DOMU

‘Vukovi‘ nahvalili Dubrovnik, koji ‘čupa kosu‘ jer smatra kako je imao priliku dobiti Cibonu usred Zagreba

Piše Tonči Vlašić
24. ožujka 2024. - 23:27

Prvo čestitke Ciboni na pobjedi, a drugo, moraš biti puno pametniji za dobiti Cibonu u Zagrebu. Od početka nismo radili neke stvari koje smo dogovorili u pripremi, i naravno da se to vrati na kraju, kad ti hoćeš, jednostavno se lopta okrene na drugu stranu. Sreću moraš isprovocirati, zaslužiti – počeo je svoj osvrt na poraz u Zagrebu od Cibone Ivan Perinčić, trener košarkaša Dubrovnika.

‘Vukovi‘ su u svom domu bili bolji sa 71:61, te su i dalje treći (19/6), a Dubrovnik je i dalje šesti (12/14). Vodi Zadar (24/2), Split je s utakmicom manje drugi (/22(3), Dinamo i Cedevita Junior dijele četvrto mjesto (16/9, utakmica manje), isti učinak kao Dubrovnik ima i Zabok, dok je Šibenka osma s dvije utakmice zaostatka i omjerom pobjeda i poraza 10/14. Zatim Alkar i Dubrava imaju na diobi devetog mjesta po 8/18, Škrljevo je predzadnje, jedanaesto (5/21), a Bosco zadnji, dvanaesti (1/25)

- Cibona je bila umorna od utakmice u petak sa Splitom u ABA ligi. Igrala je sad s petoricom, plus dvojica mladih u rotaciji. Jako mi je žao utakmice u Zagrebu jer smatram kako smo imali priliku dobiti Cibonu, ali nismo iskoristili sve te njezine slabosti. Ona je te slabosti lijepo sakrila, odigrala jednu utakmicu u svom ritmu, uvukla nas u svoj hodajući ritam, uspavala nas i dominirala. Ima pet igrača koji znaju jako lijepo igrati košarku i što je meni bilo lijepo za vidjeti, poštuju igrača koji je u boljoj situaciji.  Mi to u nekim situacijama nismo radili.

Je li jedan od recepata za dobiti ovakvu umornu Cibonu, trčati što više u leđa?

- Apsolutno, i to je bio jedan od ključnih stvari u dogovoru za utakmicu, što god se dogodilo, bio koš ili ne, trčat i umarat ih jer imamo u rotaciju više igrača. Ali, nažalost, putovanje do Zagreba je ostavilo traga na mojim igračima. Jedan kombi se pokvario, čekali smo kraj Splita, gdje se dogodio kvar, da dođe drugi, pa smo kasno došli. Plus, vidi se kako je mojim igračima teško igrati svako tri, četiri dana s jakim suparnicima. Imali smo prošli tjedan Dinamo i Cedevitu prije Cibone, sad imamo Split pa Zadar. Moramo izvući kako god znamo i te dvije utakmice. Nama je to nagrada za cijeli ovaj trud i rad, i sve lijepo što smo napravili protekle dvije godine – naglasio je Perinčić.

image

Javon Levi (Dubrovnik) i Krešimir Radovčić (Cibona)

Ronald Gorsic/Cropix
image

Ivan Perasović (Ciboina)

Ronald Gorsic/Cropix
image

Tomislav Cvitković (Dubrovnik) i Filip Bundović (Cibona)

Ronald Gorsic/Cropix

- Dubrovnik je najugodnije iznenađenje lige. Prošle sezone su bili drugoligaši, i tu je puno igrača koji nisu igrali na ovom nivou, a cijelu sezonu igraju jako dobro. Vanjski šut, posebno Roka Gizdavčića u prvom poluvremenu nismo uspjeli zatvoriti, tu nam je Dubrovnik radio probleme, i imali smo probleme s pritiskom na Javona Levija. Treća stvar je bila Tomislav Cvitković i njegova igra leđima, gdje smo imali problema jedan na jedan, kad smo prešli na udvajanje, uspjeli smo ga zaustaviti – istaknuo je Bariša Krasić, pomoćni trener zagrebačkog sastava. Dodao je kako je Cibona bez treninga, nakon utakmice u petak navečer na Gripama, dočekala Dubrovnik.

Cibona je prvu četvrtinu protiv Dubrovnika dobila s 13 razlike (21:8), vodila u drugoj s 20 (28:8).

- Početak je bio dobar dok smo imali potrebnu energiju, kasnije smo padali. Posebno se to odrazilo na napadačku igru, nismo bili brzi, nismo radili dobre blokove… Međutim, unatoč svim tim problemima smo uspjeli najvažnije, pobijediti nakon dva poraza u nizu u Premijer ligi, od Alkara i Zaboka – rekao je Krašić.

Dubrovnik je do odlaska na odmor prepoloviti zaostatak, na poluvremenu 36:26 za Cibonu, koja je u trećoj imala plus 15 (48:33). Pamti se kako je u dva navrata bilo ‘samo‘ plus 7 (51:44 i 53:46), a u četvrtu četvrtinu se ušlo rezultatom 59:48. Potom je Dubrovnik u dva navrata bio na pet zaostatka (56:61 i 58:63), te je imao napad, ali Ivan Perasović je bio mirne ruke u završnici, prvo za dva, potom dvije trice, te je bilo jasno kako neće biti ništa od iznenađenja.

image

Tomislav Cvitković i Petar Dubelj (Dubrovnik) te Ivan Majcunić (Cibona)

Ronald Gorsic/Cropix
image

Javon Levi (Dubrovnik) i Krešimir Radovčić (Cibona)

Ronald Gorsic/Cropix
image

Krešimir Radovčić (Cibona) i Tomislav Cvitković (Dubrovnik)

Ronald Gorsic/Cropix

Perasović je utakmicu zaključio sa 17 koševa i s 8 skokova, Krešimir Radovčić je ubacio 18, imao 7 skokova i 6 asistencija, Filip Bundović 16 koševa, još je kod Cibone dvoznamenkast bio Ivan Majcunić (13 koševa, 6 skokova i 5 asistencija). Dubrovnik? Cvitković 18 koševa, Filip Vujičić 16, Gizdavčić 14, Levi 5, Petar Dubelj i Ivan Vodopija po 3, te Filip Kalajžić 2 koša. Još su igrali Gvido Guštin, Jakov Vujičić i Lovre Klarić.

Dubrovnik u petak, 29. ožujka, dočekuje Split (Gospino polje, 17 sati). Još je sedam kola do kraja. Nakon toga osam najboljih će nastupiti u doigravanju za prvaka. Među tih osam mnogi vide Dubrovnik.        

image

Filip Bundović (Cibona) i Filip Vujičić (Dubrovnik)

Ronald Gorsic/Cropix
image

Bariša Krasić (Cibona)

Ronald Gorsic/Cropix
image

Ivan Majcunić i Filip Bundović (Cibona), te Filip Vujičić (Dubrovnik)

Ronald Gorsic/Cropix
image

Ivan Perinčić (Dubrovnik)

Ronald Gorsic/Cropix
image

Krešimir Radovčić (Cibona) i Ivan Vodopija (Dubrovnik)

Ronald Gorsic/Cropix
image

Krešimir Radovčić (Cibona) i Roko Gizdavčić (Dubrovnik)

Ronald Gorsic/Cropix
25. travanj 2024 22:47