StoryEditorOCM
ZabavaUVIJEK UZ EMOCIJU I SUZE|

NINA BADRIĆ ĆE U VELOJ LUCI IZVESTI PJESME KOJE SU OLIVERU PJEVALI ZA ROĐENDAN - Ante Gelo otkriva koje će se balade zapjevati

Piše Slobodna Dalmacija
29. srpnja 2020. - 18:55
"Koncert će večeras otvoriti Petar Dragojević, činilo mi se baš da treba, izvest će neke Oliverove klasike, ali između pjesama i otkriti stvari koje su malo poznate, ispričati zanimljive priče. Kao što je ona da je stvar "Tko sam ja da ti sudim" po prvobitnoj ideji trebao pjevati on, a ne Oliver" - priča nam Ante Gelo, kojeg zatičemu u krugu Dragojevićevih veloluških prijatelja, donosi Slobodna Dalmacija.

Poslije objeda planira malo odmoriti i napuniti baterije za večeras, jer tempo je intenzivan, sinoć su bile tonske probe s izvođačima, Ninom Badrić, Petrom Grašom, od jutros je angažiran na sve strane, šta poslom, šta privatno, ogromnih emocija koje su uvijek "odvijene na najjače", kad je Oliver u pitanju.

"Sjećamo se svog frenda svi mi, svakog trena, u svemu...", govori nam.
Dani sjećanja na neprežaljenog glazbenika otvoreni su izložbom "Oliver u Luci/Luka u Oliveru“, a vrhunac će imati u večerašnjim i sutrašnjim koncertima.
Na večerašnjem, nazvanom "Trag u beskraju“, nastupaju Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini, uz mnoge glazbenike, gudački orkestar, dirigenta Alana Bjelinskog, sve pod vodstvom producenta Ante Gele.

"Osobno bih volio da Vela Luka bude mjesto gdje će svi moći biti bolji i jednostavniji ljudi, sjediti na rivi, zatvoriti oči, uživati u 'Magdaleni'..." - komentirao je dugogodišnji Oliverov prijatelj i suradnik.
Kad smo već kod "Magdalene", nju će večeras na saksofonu izvesti Dražen Bogdanović.

"Nina je izabrala Oliverove pjesme koje su njoj drage, prigrlila ih je u svojoj izvedbi" - priča nam ovaj izvanredni glazbenik, otkrivajući i kako će, između ostalih, izvesti Stanićevu baladu "Ti mi čitaš misli".
"Nju smo izvodili Oliveru za 57. rođendan..." - sjetio se Gelo.
"Predstavit će se Dupini, a za kraj i Petar Grašo. Što reći za Grašu, on je strahovit, on strahovito dobro poznaje Olivera, njegov izričaj..." - rezimira.

Raduje se silno i sutrašnjem koncertu, 30. srpnja, kad će u programu nazvanom "Evo mene među moje“, nastupiti mlade snage hrvatske glazbene scene, koje publika uglavnom poznaje kao nekadašnje natjecatelje "The Voicea" ili sudionike popularne "A strane". Pjevat će, naime, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić, Matija Cvek, Uršula Najev, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Antonela Đinđić, Jure Brkljača, Sabrina Hebiri, Petra Oreč, Dino Perić, Alen Đuras, Josip Palameta, Petra Roško, ali i Mia Dimšić .
"Sutra s klincima imamo ogroman program, svatko će izvesti 1 ili 2 stvari, to me baš veseli, bit će sigurno 34 ili 35 pjesama, među kojima i one Oliverove koje se rjeđe čuju i izvode, poput "Teško te zaboravljam".

Pitamo Gelu kakva je atmosfera u Veloj Luci, kazuje nam da ne žele da bude komorno.
"Ovo je za našeg prijatelja, a on je nosio jako dobru energiju...".

Oba koncerta prenosit će se uživo na Max TV-u, Youtube kanalu i Facebook stranici HT-a, te na Narodnom radiju.
Kako bi spriječili veliko okupljanje ispred pijace, koncerti će se moći pratiti i iz ugostiteljskih objekata u Veloj Luci, kao i putem dva video zida u centru mjesta, na Maloj rivi i u parku, donosi Slobodna Dalmacija.
20. travanj 2024 01:32