StoryEditor
Obalaćudi prirode

Pijavica zaprijetila Dubrovčanima, ali srećom, ostala je na ‘socijalnoj distanci‘

Piše PSD.
21. siječnja 2021. - 13:27
Ivo Ravlić/Ilustracija/Cropix

Jučerašnji dan označio je kraj hladnog razdoblja koje je bilo obilježeno čak i snježnih pahuljama prošle nedjelje ponegdje uz obalu. Bura i hladnoća su iza nas, barem prolazno, a jugo u jačanju i pad tlaka zraka sigurni su predznaci promjene vremena koja je već nastupila.

U hladnijem dijelu godine podaci o površinskoj temperaturi mora znatno se rjeđe spominju nego u toplijem, no prigodno ćemo spomenuti da je more od 9°C ponegdje uz obalu Istre do znatno viših 16 Celzijevih stupnjeva na dubrovačkom području, javlja Jutarnji list.

Toplina mora mogla je, s nadolazećom nestabilnom zračnom masom, utjecati na pojavu pijavice koju su tijekom jučerašnjeg dana mogli promatrali Dubrovčani. Prilično jaka pijavica razvila se na moru kod grada, no nije stigla do kopna, pa nije niti mogla napraviti štetu, iako je bila vidljiva nekih desetak minuta na horizontu.

Fantastičnu snimku pijavice koja se u popodnevnim satima jučerašnjeg dana pojavila pokraj Dubrovnika uhvatio je jedan Dubrovčanin i objavio na YouTubeu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

07. ožujak 2021 19:32